Linkuri accesibilitate

Barack Obama criticat în Statele Unite în contextul atentatelor teroriste de la Bruxelles


Președintele Barack Obama și soția sa Michelle dansează un tangou întimpul dineului de stat oferit de președintele Argentinei, Mauricio Macri la Buenos Aires
Președintele Barack Obama și soția sa Michelle dansează un tangou întimpul dineului de stat oferit de președintele Argentinei, Mauricio Macri la Buenos Aires

Președintele Obama ar fi trebuit să fie la Casa Albă unde să organizeze consultări cu alți lideri din lume.

Decizia presedintelui Obama de a-si continua vizitele in Cuba si Argentina, in ciuda atentatelor teroriste de la Bruxelles a stirnit controverse in America. Ce-i reproseaza criticii? O relatare a corespondentului Europei Libere la Washington.

Politicieni republicani, care l-au criticat pe presedintele Obama pentru decizia de a vizita Cuba comunista i-au cerut acestuia sa revina in tara, dupa atentele teroriste din capitala Belgiei. Candidatul la presedintie, guvernatorul statului Ohio, John Kasich a spus ca presedintele Obama ar fi trebuit sa fie la Casa Alba unde sa organizeze consultari cu alti lideri din lume.

Candidatul republican Donald Trump l-a ironizat pe Obama spunind ca in contextul actual acesta arata „ridicol” continuindu-si vizitele si dansind tango in Argentina sau urmarind un meci de baseball alaturi de Raul Castro, in Cuba.

Si analistul politic Richard Haas spune ca cele doua ipostaze sint incompatabile cu gravitatea celor intimplate la Bruxelles. Obama a respins criticile spunind ca ar face jocul teroristilor daca ar permite evenimentelor din Belgia sa opreasca demersurile sale vizind dezvoltarea de relatii bune in lume. „Este foarte important sa nu raspundem cu teama” – a spus Obama, continuind: „E important sa le demonstram ca nu au nici o putere in fata noastra. Sintem puternici. Valorile noastre sint drepte”.

XS
SM
MD
LG