Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata rubricii este Anastasia Nani

Portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigatii Jurnalistice publică o anchetă potrivit căreia autoritățile din mai multe raioane au neglijat tendințele demografice și au făcut investiții de milioane de lei în școli care ulterior au fost închise. Autoarea articolului face trimitere la mai multe exemple, numindu-le metaforic “monumente ale banilor aruncați în vânt”. Bunăoară, şcoala din Coada Iazului, Sângerei, a fost închisă în 2014. Acum câţiva ani, în această clădire au fost investiți peste 770.000 de lei, aproape jumătate din sumă fiind folosită, oficial, pentru repaţia acoperişului. Pentru alte exemple, vă invităm să citiţi articolul.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

Tot mai mulţi cetăţeni ne sesizează pe Harta Corupţiei a portalului nostru despre fărădelegile la care sunt sau au fost martori. De exemplu, un cititor ne informează că în zona de protecție a Grădinii Publice „Alunelul” din Chișinău se construiește o benzinărie. Teritoriul preconizat pentru construcția acesteia mai curpinde o porțiune de drum, trotuar și fostul cimitir evreiesc. În continuare, jurnaliştii vor face demersurile necesare pentru a afla în baza căror autorizaţii au demarat lucrările. Ce alte sesizări au fost plasate pe Harta Corupţiei, aflaţi accesând portalul nostru.

Vă invităm să accesaţi şi celelalte rubrici pentru a afla la ce etapă se află cele mai importante dosare de corupţie sau ce mai e nou în domeniul achiziţilor publice.”

XS
SM
MD
LG