Linkuri accesibilitate

Vom plăti şi pentru stadionul demolat de Tarlev?


Un stadion... provincial
Un stadion... provincial

Unde e oare domnul Tarlev să ne explice de ce nu s-a mai construit nimic acolo şi de ce firmei demolatoare nu i s-au dat la timp banii?

Vă mai amintiţi, stimaţi ascultători, cîtă bucurie a provocat demolarea stadionului republican în îndepărtatul an 2007? Ni s-a promis atunci că vom avea pe locul acela un stadion nou, iar premierul Tarlev (îl mai ţineţi minte?) urcase într-un tractor şi distrusese, cu o dibăcie uluitoare, un zid impovizat special pentru marele eveniment.

Ei bine, au trecut iată 9 ani şi constatăm cu amărăciune că nimic nu s-a mai construit, că promisiunea din 2007 a fost un balon de săpun. Mai e însă un amănunt, ieşit acum la iveală, care ne va amplifica amărăciunea.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Aflăm, după atîţia ani, că o companie care a demolat în 2007 stadionul – Basconslux – nu a fost plătită pentru munca sa nobilă. Premierul Tarlev îi garanta printr-o scrisoare că va primi banii, dar firma nu i-a mai luat. Şi această companie a avut cîştig de cauză recent în instanţă. Curtea Supremă de Justiţie obligă autorităţile să-i plătească firmei cu pricina 14 milioane de lei, o sumă din care 6 milioane e dobînda de întîrziere.

Să recapitulăm această bizarerie care îi lasă cu buzele umflate pe contribuabili, fie că sînt sau nu microbişti. Un stadion vechi e demolat acum 9 ani. În locul lui, în ciuda promisiunilor emfatice, nu mai apare nimic. Pe deasupra, statul le va plăti demolatorilor 14 milioane de lei, în loc de 8 milioane, doar pentru că nu a dat banii la timp. Ce e asta? Nimic altceva decît o nouă batjocorire a contribuabililor, o nouă dovadă că în ţara asta haosul e la putere.

Unde e oare domnul Tarlev să ne explice de ce nu s-a mai construit nimic acolo şi de ce firmei sus-pomenite nu i s-au dat la timp banii? Ca să i se plătească mai mult acum?

Şi asemenea bizarerii există cu duiumul. Abia aşteptăm să vedem cum vor fi recuperate milioanele scoase din bănci. Mă tem că recuperarea asta tot pe spinarea contribuabililor se va face.

XS
SM
MD
LG