Linkuri accesibilitate

Fukushima


Balcani și sunete electronice din Kafkaland.

Fukushima este pesudonimul artistic al unui producător din Serbia, care amestecă linii de bass și beat-uri electronice cu mostre sonore luate din muzica orientală, în special din Bulgaria, Turcia și țările arabe.

Am găsit întîmplător muzica asta postată de un prieten de pe Facebook, și așa am luat legătura cu omul care se află în spatele pesudonimului Fukushima: Borko Markovici.

Am purtat cu el un scurt dialog pe Facebook, și am aflat că s-a născut în 1978, trăiește într-un orășel din fosta Iugoslavie numit Zaječar, și lucrează la o hidrocentrală din apropiere.

Fosta Iugoslavie, mai precis estul Serbiei, pentru că numele țării în care s-a născut s-a schimbat odată cu dispariția ei, și lui îi vine s-o numească acum Kafkaland

De ce Fukushima? Borko Markovici răspunde că folosește acest nume în chip de metaforă - dezastrul nuclear de la Fukushima este încă un avertisment de la Mama Natură în legătură cu acțiunile nesăbuite ale lui homo sapiens.

Balcani și sunete electronice din Kafkaland
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:13 0:00

Markovici spune despre el însuși că nu e un muzician profesionist, dar că muzica nu e doar un hobby pentru el, nu e ceva în alb și negru, pentru că îi place să facă lucruri cu mâinile (își construiește singur amplificatoarele și difuzoarele) dar și cu mintea (a doua mare pasiune a sa după muzică sînt filmele).

Nu a cântat niciodată în public, pentru că încă nu e pregătit de asta, și nu vrea să fie doar un alt tip care stă în fața unui computer cu căștile pe urechi.Vrea însă să lanseze în vară cîteva piese pe Bandcamp.com

Balcani și sunete electronice, așadar, cu Fukushima, din Kafkaland.

Găsiți mai multe piese create de Borko Markovici pe pagina sa de Soundcloud.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG