Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda internă a zilei de 27 aprilie, care este Ziua Drapelului.

Înainte de prânz Președintele Nicolae Timofti va înmâna distincții unui grup de cetățeni, la Reședința de Stat din Chișinău. Mai târziu, președintele îl va primi pe Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, domnul Linas Antanas Linkevičius.

Premierul Pavel Filip va participa la ora 8 la ceremonia festivă consacrată Zilei Drapelului, la sediul Ministerului Apărării, din şos. Hânceşti, iar după-amiază va prezida o ședință de guvern și o ședință comună a guvernului cu societatea civilă.

Câteva repere internaționale din agenda zilei prezentată de Reuters:

Secretarul general OCDE Angel Gurria va ține un discurs la Londra pe tema referendumului britanic asupra relațiilor cu UE.

La Kiev are loc ședința guvernului ucrainean sub conducerea noului premier Volodimir Hroisman.

La sediul agenției nucleare ONU de la Viena se marchează în prezența secretarului general ONU Ban Ki Moon a 20-a aniversare a Tratatului Interzicerii Comprehensive a Testelor Nucleare.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG