Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Mai multe ONG-uri de media, între care Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația Presei Independente, organizează o conferință de presă cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Libertății Presei. În cadrul evenimentului va fi făcut public Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova în perioada mai 2015-mai 2016.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

Mai multe organizaţii ale societăţii civile, inclusiv de media, organizează, de Ziua mondială a libertăţii presei, un flashmob de solidarizare cu Centrul de Investigaţii Jurnalistice, care a fost somat de Ambasada Azerbaidjanului să scoată de pe sediul Centrului bannerul de susţinere a jurnalistei azere Khadija Ismayilova, condamnată pentru că a anchetat și a scris despre familia preşedintelui azer.

Tot astăzi va fi organizat un club de discuții „Stop Fals” cu tema „Libertatea de exprimare ≠ libertatea de manipulare”.

La Chișinău se organizează atelierul de advocacy în Educația pentru cetățenie globală pentru tinerii lideri din Europa de Est.

Din agenda internațională pregătită de Reuters:

Miniștrii de externe ai țărilor din așa numitul grup Visegrad: Cehia, Ungaria, Slovacia și Polonia, se întâlnesc la Praga cu omologii săi din țările Parteneriatului Estic. La reuniune participă și comisarul European pentru negocieri de extindere, Johannes Hahn.

La Viena, ministrul apărării din Germania, Ursula von der Leyen, va ține o conferință de presă alături de secretarul general al OSCE, Lamberto Zanier.

La Moscova, emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, are programată o întâlnire cu ministru rus de Externe, Serghei Lavrov.

La Brusseles, premierul Japoniei, Shinzo Abe, se va întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

XS
SM
MD
LG