Linkuri accesibilitate

John Kerry: „Să ne ascundem în spatele unui zid cînd tehnologia face imposibil un astfel de demers, este prostește”


John Kerry cu nepoata sa de doi ani, Isabelle Dobbs-Higginson, la Paris, în aprilie trecut

Șeful diplomației americane îl critică sever pe Donald Trump, candidatul republican în alegerile prezidențiale.

Secretarul de stat american John Kerry s-a referit la politicile lui Donald Trump, cel care are sanse sa devina candidat al Partidului Republican la alegerile prezidentiale. Despre declarațiile șefului diplomației americane, o relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Intr-o alocutiune, rostita la Universitatea Northeastern, secretarul de stat John Kerry a spus ca nici un zid nu este suficient de mare pentru a opri teroristi periculosi sa intre in Statele Unite. „Multi dintre voi erati in scoala elementara cind am primit cea mai dura lectie, in septembrie 2001”, s-a adresat Kerry studentilor, continuind „Nu exista ziduri suficient de mari pentru a opri oameni de oriunde, de la zeci de mii de kilometri distanta, care sint decisi sa-si ia propriile vieti pentru a omori pe altii, să intre in Statele Unite”.

Seful diplomatiei americane a continuat pe un ton mai dur aratind ca tot ceea ce am invatat si am trait arata ca nu vom avea niciodata cistig de cauza daca acceptam sfaturi de la vinzatori de slogane si latratori de carnaval, care pretind ca cea mai puternica tara din lume poate ramine puternica doar daca se izoleaza. „Si sa se ascundem in spatele unui zid cind tehnologia face un astfel de demers imposibil si e prostește sa fie incercat”. Kerry nu l-a numit pe Trump, dar nu este un secret pentru nimeni la cine s-a referit.

John Kerry a spus ca tehnologia a schimbat lumea intr-una in care, Statele Unite trebuie sa se integreze, in caz contrar urmind sa piarda. El crede ca adeptii izolationismului gresesc. Kerry a spus ca unii cred ca este suficient sa-ti tragi plapuma peste cap, sa inchizi ochii si problemele lumii nu te vor mai afecta. „Socant este ca unii dintre cei care cred asta mai cred si ca trebuie sa le fie incredintat un job in care sa conduca relatiile internationale”.

Secretarul de stat a mai aratat ca viitorul ne cere mai mult decit nostalgie pentru o versiune rozalie a unui trecut, care nici macar nu a existat. „Sintem pe cale sa intram intr-o lume complexa si fara frontiere”, a spus John Kerry.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG