Linkuri accesibilitate

O finală splendidă


Ciocniri între suporterii Liverpool și Sevilla
Ciocniri între suporterii Liverpool și Sevilla

Sevilla a cîștigat Liga Europa după un meci memorabil. Finala de la Basel a fost, de la un cap la altul, un spectacol de energie formidabilă. Liverpool și Sevilla au arătat ce înseamnă capacitatea de efort fizic și rezistență morală în fotbalul de vîrf. Meciul a început cu un forcing uluitor aplicat de Liverpool pe tot terenul. Stilul antrenorului german Jurgen Klopp a schimbat Liverpool într-un grup energizat pe tot terenul. Liverpool și-a blocat adversarul și a atacat în mare viteză. Sevilla a replicat de cîteva ori, anunțînd că are rezerve, dar prima repriză a fost dominată de capacitatea fizică aparent nelimitată a echipei lui Klopp.

În minutul 35, la un atac în trepte pe aripa stîngă, Sturridge a pătruns lateral și a șutat superb cu exteriorul din 18 metri. La 1-0, Liverpool a arătat un nivel remarcabil de siguranță. Ofensiva a continuat dar a fost contrată de două erori uriașe ale arbitrului suedez Eriksson care a refuzat să acorde penalty de două ori, la hențuri evidente ale apărătorilor Sevillei. La pauză, Liverpool părea bine instalată pentru victorie.

Repriza a doua a început furibund și a generat un șoc imediat. Sevilla a egalat din primul atac, cu o pătrundere frontală care a perforat tot flancul drept al lui Liverpool. A fost momentul care a răsturnat meciul. În aparență, Liverpool a rezistat și a continuat să alerge frenetic. Însă, moral, Liverpool a rămas prizoniera șocului. Sevilla a început imediat să funcționeye și a creeat atacuri ample, în valuri. Liverpool a pierdut mijlocul. În următoarele 25 de minute, Sevilla a înscris încă două goluri splendide. Liverpool a forțat disperat dar fără luciditate.

Sevilla a cîștigat după o primă repriză pierdută și o revenire uluitoare. Liverpool a ratat trofeul la capătul unui sezon relansat de ideile lui Jurgen Klopp. Sezonul care vine promite un Liverpool de mare calibru.

Liga Europa a atins, în finală, un nivel de joc văzut doar la vîrful Ligii Campionilor.

XS
SM
MD
LG