Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cuvântul” de la Rezina


Invitatul rubricii de astăzi este Tudor Iașcenco.

„Proiectul Managementul Deșeurilor Solide în valoare de 36 de milioane de lei, implementat în raionul Șoldănești cu susținerea guvernului german, urma să fie finalizat acum doi ani. Din păcate situația e complet alta. la ora actuală, proiectul s-a desfășurat doar în opt primării a raionului Șoldănești, deși conceptul inițial presupunea ca de serviciile de salubrizare să beneficieze toate localitățile raioanelor Șoldănești, Rezina și Florești.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

La rubrica investigații, săptămânalul publică o anchetă despre uzina metalurgică din Râbnița, care conform autorului a devenit o groapă de fier vechi a Ucrainei. Autorii vin cu noi detalii vizavi de relațiile dintre regiunea transnistreană și Ucraina, inclusiv pe segmentul utilizării metalului uzat și schemelor de export și import.

Cititorii vor citi cu interes un articol despre soarta a patru măici care acum 60 de ani au fost alungate de la mănăstirea de la Vărzărești, închisă de autoritățile sovietice.

Cuvântul de vineri publică și câteva reportaje despre evenimentele din raion, printre care și reportajul de la Solonceni, despre un festival organizat în premieră, al plăcintelor și sarmalelor.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor digital la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG