Linkuri accesibilitate

Ce mai fac edilii?


Muncesc, oare, cu acribie, zi şi noapte, pentru binele chişinăuienilor?

Mi-a trecut prin minte o întrebare: oare ce mai fac edilii noştri dragi? Muncesc cu acribie, zi şi noapte, pentru binele chişinăuienilor? Nu sînt foarte sigur, stimaţi ascultători. Iar îndoiala mea e generată de mai multe motive.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00
Link direct

De pildă, în ultima vreme, în Botanica a revenit în forţă mirosul pestilenţial pe care acum cîţiva ani îl îmblînzise parcă primarul Chirtoacă. Ei bine, se vede că nu l-a îmblînzit bine. Şi cetăţenii iarăşi trebuie să-şi astupe nasurile pe stradă.

Sau să luăm ploiţa terifiantă din seara zilei de marţi. N-am avut noroc, căci mă întorceam acasă în fapt de seară. Strada pe care mergeam s-a transformat rapid într-un rîu nărăvaş şi am ajuns acasă, cu greu, un leoarcă, iar acum tuşesc zgomotos. Am văzut şi cîteva automobile încremenite în rîuleţul agresiv-nemilos.

Asta e o poveste veche, de fapt. O ploaie torenţială e în Chişinău mai mereu un soi de mică apocalipsă. Cei de pe strada Albişoara ştiu bine cum e. Şi nu doar ei.

Şi ce fac edilii în fiecare an pentru a schimba lucrurile în această privinţă? Eu unul nu ştiu.

Multe probleme are urbea asta. De pildă, o mare problemă, în opinia mea, sînt trotuarele ocupate impardonabil de automobile, trotuarele de pe care pietonii au fost alungaţi. Ele sînt ale maşinilor acum. N-am mai văzut o asemenea bizarerie în oraşele din UE. Aici însă situaţia asta a devenit normalitate. Edilii mă aud oare?

Toată lumea a văzut filmuleţul difuzat de CNA despre un edil care parcă lua mită, care îndesa plicuri cu bani într-o borsetă şi care vorbea despre „dolea” lui. Pînă la pronunţarea verdictului judecătorilor, edilul acela nu e vinovat, fireşte. E doar bănuit.

Edilii ar trebui însă să fie niţel mai responsabili şi să facă ordine în oraş. În caz contrar, la întrebarea „Ce mai fac oare edilii?”, oamenii ar putea să-şi amintească foarte des de filmuleţul dizgraţios sus-pomenit.

XS
SM
MD
LG