Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - Plictiseală în optimi


Germania e deocamdată singura favorită care pare invincibilă.

Primele trei meciuri din optimi au fost foarte plictisitoare, anoste. Toate echipele au jucat cu precauţie, cu frica de a nu greşi. Spectacolul, prin urmare, a avut de suferit. Polonia a început mai bine meciul cu Elveţia, a marcat un gol, după care s-a retras în apărare şi a cedat din punct de vedere fizic. Elveţienii au reuşit să înscrie un gol foarte frumos, restabilind egalitatea, şi puteau chiar să învingă. N-au reuşit însă şi s-a ajuns la penalty-uri. Acolo polonezii au executat mai bine loviturile de la 11 metri şi s-au calificat, deşi nu prea meritau.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct

O luptă surdă, tipic britanică şi la fel de plictisitoare, a fost în meciul Ţara Galilor - Irlanda de Nord. Vedetele galeze n-au mai putut zburda ca în jocul cu Rusia, nord-irlandezii anihilîndu-le cu desăvîrşire, lipsindu-le de spaţii libere. A fost o partidă foarte tacticizată, lipsită de faze frumoase, un meci strîns, echilibrat. În cele din urmă, un autogol al nord-irlandezilor i-a propulsat pe Bale şi compania în sferturi.

Toată lumea se aştepta ca meciul Croaţia - Portugalia să fie o continuare a extraordinarului meci Croaţia - Spania. A fost însă o partidă urîtă, de o plictiseală imensă. Croaţii şi portughezii au stat la pîndă, s-au gîndit mai mult la apărare, iar după 90 de minute nici o echipă nu reuşise un şut pe poartă. Abia în prelungiri, croaţii şi-au dat seama că penalty-urile pot fi fatale şi au început să joace mai ofensiv. Au încasat însă un gol în final şi au părăsit frustraţi EURO 2016. O echipă frumoasă, cu un potenţial enorm, care din cauza precauţiei excesive şi a naivităţii nu reuşeşte o performanţă ce îi era la îndemînă.

Michy Batshuayi își sărbătorește golul
Michy Batshuayi își sărbătorește golul

Franţa a eliminat, previzibil, Irlanda, arătîndu-şi din nou lacunele din apărare, iar maşinăria germană a strivit Slovacia, scor 3-0. Germania e deocamdată singura favorită care pare invincibilă. Aceste două meciuri au fost niţel mai interesante. Iar cel mai viu meci din weekend a fost cel dintre Belgia-Ungaria, scor 4-0. Şi asta pentru că - în ciuda înfrîngerii categorice – Ungaria a încercat să marcheze, a atacat şi ea, a avut şanse. Din păcate, nu le-a fructificat şi pleacă acasă. Dar fanii maghiari nu prea au ce să-i reproşeze. După 30 de ani de secetă, accederea în optimi e un rezultat bun.

XS
SM
MD
LG