Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata rubricii este Anastasia Nani, redactor-șef

Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice a urmărit procesul fostului premier Vlad Filat relatând constant despre evoluțiile în acest dosar. Pe lângă faptul că prima instanță l-a condamnat la nouă ani de închisoare pentru acte de corupție, magistrații au dispus și confiscarea averii politicianului. Ce avere deține fostul prim-ministru și ce afaceri a desfășurat liberal-democratul, aflați accesând site-ul nostru.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

O anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice arată că penitenciarele din regiunea transnistreană scurg din bugetul public de la Chișinău milioane de lei anual. Deși cu acești bani ar putea fi asigurate condiții mai bune pentru deținuți, în prezent acestea rămân aspre și nu au fost îmbunătățite. În același timp, administrația regiunii motivează lipsa acțiunilor pe acest segment tocmai prin lipsa mijloacelor financiare. De partea cealaltă, în locurile de detenție din stânga Nistrului ajung preponderent oamenii incomozi, condamnați pentru extremism, trădare de patrie şi spionaj.

Pe lângă dosare de corupție, investigații, știri, vă invităm să accesați și alte rubrici ale portalului nostru. De exemplu, dacă ați fost martorul unei fărădelegi o puteți sesiza pe Harta Corupției, iar dacă vreți să aflați care sunt ultimele evoluții în domeniul licitațiilor plătite din banii statului, accesați rubrica „Achiziții Publice”.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG