Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - Aşteptînd semifinalele…


Aş vrea ca semifinala dintre Germania şi Franţa să fie la fel de frumoasă ca semifinala memorabilă a Campionatului Mondial din 1982.

Aşadar, microbiştii din toată lumea aşteaptă semifinalele Campionatului European. Va fi o semifinală „mică”, cu Ţara Galilor şi Portugalia, două echipe mai puţin titrate, şi o semifinală „mare”, cu Germania şi Franţa, doi giganţi ai fotbalului mondial. Cine va juca în finală?

Lovitură liberă cu Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct

Mi se pare că şansele galezilor şi portughezilor sînt egale. Pe de o parte, avem o echipă frumoasă, care zburdă pe teren, demonstrînd un fotbal combinativ-rapid, o echipă care savurează plăcerea jocului, iar pe de altă parte, o echipă experimentată-şmecheră, care ştie să adoarmă vigilenţa oponenţilor şi care vrea cu orice preţ să se strecoare în finală. Va fi şi o confruntare inedită între doi coechipieri de la Real Madrid – Ronaldo şi Bale. Nu ştiu cine va învinge. Repet, sînt echipe cu şanse asemănătoare. Dar eu unul aş vrea să învingă Ţara Galilor al cărei fotbal mi se pare mai puţin tacticizat şi mai viu.

Aş vrea ca semifinala dintre Germania şi Franţa să fie la fel de frumoasă ca semifinala memorabilă a Campionatului Mondial din 1982. Mă tem însă că ne aşteaptă un meci la fel de arid ca şi cel anterior dintre Germania şi Italia. Echipele vor fi vigilente şi vor sta la pîndă. Se ştie că francezii au cîştigat şi EURO 1984 şi CM 1998 care au avut loc în Franţa. Le prieşte deci să fie gazde. Dar mi se pare Germania mai bine organizată, iar breşele din apărarea franceză sînt la fel de vizibile ca şi în meciul cu România. S-a văzut asta chiar în jocul cu Islanda. Aşa că Germania ar trebui să fie în finală.

XS
SM
MD
LG