Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este redactoarea-adjunctă Axenia Drumova.

„Astăzi în incinta Consiliului Raional Glodeni au fost comemorate printr-un minut de reculegere victimele celui mai mare val de deportări din istoria țării noastre, ce a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949.

În după amiaza zilei de 3 iulie curent o ploaie torențială însoțită de grindină de mărimea unei cireși mășcate a făcut ravagii în mai multe localități ale raionului. Cel mai mult au avut de suferit satele Limbenii Noi, Iabloana, Stîrcea, Soroca și o porțiune din orașul Glodeni. Grindina nu a cruțat unele acoperișuri, grădini, mai multe lanuri cu culturi agricole și copaci.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

Aparatul radiologic de la Spitalul Raional Glodeni, recent pus în funcțiune, stă la dispoziția pacienților. Beneficiarii de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală fac această investigație în mod gratuit, iar pacienții care nu au poliță vor achita pentru serviciul nominalizat conform prețurilor stipulate în Hotărîrea de Guvern nr. 1020.

În centrul orașului Glodeni a fost instalat un cort de reabilitare, ce va funcționa pe parcursul verii. Aici oamenii pot să bea apă și să se protejeze de soare, în caz de necesitate salvatorii vor acorda chiar și primul ajutor calificat.

În cadrul ședinței Consiliului Raional, desfășurate săptămîna trecută, a fost aprobat nomenclatorul costurilor serviciilor de îngrijire socială la domiciliu contra plată.

De la începutul anului pînă în prezent în raionul Glodeni au avut loc 17 incendii, în urma cărora a decedat o persoană. În ultimul timp pe teritoriul raionului au fost înregistrate două cazuri de înec, unde în timpul scăldatului s-au înecat două minore, de 9 și respectiv 6 ani.

Sportiva Serafima Moscalu din satul Limbenii Vechi în perioada 1-3 iulie a participat la Compionatul European la Judo desfășurat în Finlanda. A fost prima participare la campionat European.

„Cel mai bun în meserie” a fost genericul concursului Regional, desfășurat recent în incinta Școlii profesionale Glodeni, la care au participat elevi din șapte instituții de resort. Cele mai bune au fost echipele din Florești, Ungheni și Rezina, care s-au clasat corespunzător pe locurile I, II și III.

Recent, raionul Glodeni a fost gazda unei delegații din Polonia, în urma căreia au fost semnate acorduri de colaborare dintre primăriile Glodeni, Ciuciulea, Hîjdieni, Cajba și Balatina, cu unele primării din Piotrkov Tribunaliski.

În detalii, despre cele menţionate şi despre multe alte lucruri şi activităţi netrecute în revistă, citiţi în ziarul raional Câmpia Glodenilor.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG