Linkuri accesibilitate

Euro 2016 - Portugalia pragmatică în finală


Jocul Portugaliei nu a sedus, dar...

Semifinala de ieri a fost cel mai prost meci al galezilor de la EURO şi în acelaşi timp cel mai bun meci al portughezilor. În sfirşit, Portugalia a învins după 90 de minute, dar, repet, au jucat prost galezii. Şi nu neapărat pentru că a lipsit vedeta Ramsey. N-a mai existat jocul combinativ-rapid. Ţara Galilor a părut obosită, şi-a arătat limitele atunci cînd toţi aşteptau să facă meciul vieţii. Bale s-a zbătut, a şutatpericulos de cîteva ori, dar asta a fost cam tot.

Portughezii pragmatici au blocat toate căile de acces spre propria poartă, au acoperit breşele din apărare foarte vizibile în meciurile anterioare, au făcut un presing sufocant şi, ca de obicei, au profitat de greşelile din apărare ale oponenţilor. Ronaldo a înscris cu capul, cîştigind o luptă aeriană cu apărătorii britanici mult prea visători pentru o semifinală de EURO.

Nu cred că înainte de EURO multă lume ar fi admis că o asemenea Portugalie vaajunge în finală. În meciurile ei din grupe, din optimi, din sferturi şi chiar din semifinală, Portugalia nu a arătat ca o echipă puternică, solidă, nu a jucat ca o finalistă, ca o campioană. A stat la pîndă şi s-a folosit de greşelile altora. Nu ştiu dacă ar fi ajuns aici în cazul în care se întîlnea în optimi cu Spania sau cu Italia. A avut însă noroc şi va juca finala.

Jocul Portugaliei nu a sedus. Dar rezultatul e mai important, fireşte. La urma urmei, Grecia nu a jucat mai frumos atunci cînd cîştiga EURO 2004.

XS
SM
MD
LG