Linkuri accesibilitate

EURO 2016: Campionii prelungirilor


În prelungiri, Portugalia a fost mai proaspată şi mai incisivă decît gazdele.

Finala de ieri s-a convertit iniţial într-o dramă pentru vedeta portughezilor Cristiano Ronaldo. Acesta a fost accidentat în minutul 8, a şchiopătat un pic, iar în minutul 23 a părăsit terenul, cu lacrimi în ochi, din cauza traumei. Ronaldo a mai jucat o finală de CE, în 2004, o finală pe care a pierdut-o. Era deci a doua lui şansă să cîştige un trofeu cu echipa Portugaliei. Şi în mod neaşteptat, drama vedetei s-a transformat în cele din urmă într-o mare bucurie, căci portughezii au reuşit să învingă fără starul lor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00
Link direct

Eder după marcarea golului cîștigător
Eder după marcarea golului cîștigător

Meciul nu a fost foarte frumos. Echipele s-au anihilat reciproc. Francezii au avut mai multe ocazii: două lovituri cu capul ale lui Griezmann şi o bară în minutul 91 ar trebui remarcate. Mai moi însă ca în meciul cu Germania, n-au putut marca timp de două reprize şi s-a ajuns la prelungiri. Portughezii s-au apărat şi din cînd în cînd au contraatacat. Prelungirile era un scenariu care nu i-ar fi întristat prea tare. Prelungirile i-au adus cîştig de cauză Portugaliei şi în optimi, şi în sferturi. Altceva era ca în precedentele trei partide cu Franţa de la turneele finale portughezii pierduseră.

Acțiune spectaculoasă portugheză
Acțiune spectaculoasă portugheză

Ieri a fost însă ziua revanşei. În prelungiri, Portugalia a fost mai proaspată şi mai incisivă decît gazdele şi a marcat prin Eder, iar francezii s-au precipitat şi n-au mai putut sa facă nimic. Era greu de presupus că o echipă care s-a tot strecurat cu greu dintr-o fază a competiţiei în alta va reuşi să devină campioană, dar Portugalia a devenit în premieră regina Europei. Într-un fel, izbînda ei se aseamană cu cea a Greciei din 2004. E o campioană care nu prea a convins de-a lungul turneului că merită să fie cea mai bună, dar asta nu mai contează.

XS
SM
MD
LG