Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Recent o delegație din raionul Glodeni, precum și membrii ansamblului de cîntece și dansuri populare „Hora Moldovei”, au întreprins o vizită în Republica Letonia. Delegația din Glodeni a fost invitată să participe la aniversarea celor șapte ani de la înființarea regiunii Jelgava din Republica Letonia, cu care în anul 2015, raionul Glodeni a semnat un acord de colaborare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

Iana Stanțieru, originară din satul Hîjdieni este stabilită de șapte ani în Belgia. Este expert în resurse umane la Comisia Europeană de la Bruxelles, membră activă a diasporei din Belgia și director al Galeriei de Artă „Europe-s Art”. A inițiat proiectul „Cărți pentru fiecare copil” și face donații de carte bibliotecilor școlare. Caravana cărților a îmbogățit deja fondul de carte din bibliotecile instituțiilor de învățămînt din Hîjdieni, Cuhnești, Camenca și Balatina. E un gest apreciabil al unei tinere care, în mod voluntar investește în educație.

Cadrele didactice din instituția publică Liceul Teoretic „Vasile Coroban” Glodeni pun accent pe inovațiile tehnologice, se implică în diverse formări ce țin de utilizarea Tehnologiilor Informațiilor și Comunicațiilor, atît la nivel republican, cît și la nivel raional și local. Bunăoară, în cadrul proiectului republican cu genericul „Educația deschisă în Moldova – aici și acum”, proiectele înaintate de către doamnele Corina Conac, profesoară de chimie și Lucia Onuțu, profesoară de limba și literatura română, au fost clasate pe locul întîi, iar profesorul de fizică Dumitru Guțuleac de la gimnaziul Petrunea s-a învrednicit de locul doi.

Viceministrul Apărării, dl Alexandru Cimbriciuc a întreprins o vizită de lucru în raionul nostru. Dumnealui a specificat, printre altele, prerogativa ministerului de a oferi spații locative pentru militarii din întreaga țară.

La mijlocul săptămînii trecute circa 250 de tineri specialiști în medicină au fost repartizați la muncă în toate raioanele țării, unde lipsesc medici de profil. Din 1 august la Spitalul Raional Glodeni își vor începe activitatea trei tineri specialiști: terapeut, chirurg și neurolog. Doi din cei trei medici sunt originari din raionul Glodeni.

Deoarece filiala „Tutun CTC” din raionul Glodeni și-a încetat activitatea, suprafețele ocupate cu această cultură tehnică în teritoriul raionului, s-au redus la minimum. Dacă în anul trecut tutunul a fost cultivat pe o suprafață de 55 de ha de către un singur agent economic, în anul curent, însă, nici un agricultor nu a plantat o atare cultură.

Detalii, despre cele menţionate şi despre multe alte lucruri şi activităţi netrecute în revistă, citiţi în ziarul raional Câmpia Glodenilor.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG