Linkuri accesibilitate

Mirosul pestilenţial revine în forţă


În Botanica de Jos oamenii din nou sînt otrăviţi, sînt obligaţi să inhaleze emanaţiile dejecţiilor.

Orice ar spune primarul Dorin Chirtoacă, lucrurile în urbea cea mare a Moldovei arată din ce în ce mai prost. Senzaţia de haos şi de samavolnicie e tot mai pregnantă. Recunosc că au început să mă enerveze constructorii tranziţiei care fac gropi şi taie copaci în locuri absolut nepotrivite, periclitînd liniştea locatarilor.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00
Link direct

Aş vrea să remarc că de la o vreme mirosul pestilenţial, pe care primarul parcă îl învinsese, a revenit în forţă, a învăluit din nou o parte a oraşului care se vrea capitală europeană. În Botanica de Jos oamenii din nou sînt otrăviţi, sînt obligaţi să inhaleze emanaţiile dejecţiilor. Şi doar s-a declarat cu surle că problema e soluţionată. Păi, ce soluţionare a fost aia?

Chestia asta cu inhalarea mirosului scîrbos e în realitate o mare bătaie de joc, o umilinţă. Cum oare să te mai simţi om în atari condiţii? Despre ce relaţie între cetăţeni şi conducători se mai poate vorbi? Cum poţi să trăieşti, să dormi, să faci mîncare, să scrii sau să te uiţi la televizor dacă mirosul insuportabil îţi intră pe geam în casă? Despre ce integrare europeană se mai poate vorbi?

Fireşte, se poate spune că există chestii mai dramatice. Există, într-adevăr. Dar nu despre dramatism vorbesc aici, ci despre umilinţă. E o batjocură crasă asta, un mod pervers de a submina demnitatea oamenilor. Şi ce să facem acum? Să ne pregătim de marea sărbătoare din 27 august?

XS
SM
MD
LG