Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata rubricii de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

„Legi imperfecte, birocrație, costuri mari, un mediu stresant în familie, cam acestea sunt principalele probleme și piedici atunci când doresc să-și lanseze o afacere. Despre aceasta s-a discutat la Forumul Femeilor de Afaceri din Nisporeni, organizat de Camera de Comerți și Industrie în parteneriat cu Platforma Națională a Femeilor din Moldova, organizație pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și Consiliul Raional Nisporeni. Pentru Expresul, directorul filialei din Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie a declarat că a fost o activitate interesantă dar și productivă.

În această săptămână, Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun” din Călărași, instituția care a dat nume sonore Republicii Moldova de-a lungul anilor, își închide ușile. După aderarea Republicii Moldova la Conventia de la Bologna, pedagogii pot fi pregătiți doar în instituții de învățămând superior, ne-a explicat directorul Gheorghe Șapoval. S-a încercat deschiderea unui liceu vocațional, dar nu s-a reușit pentru că au existat prea puțini doritori. Deocamdată, nu se cunoaște ce se va întâmpla cu edificiul colegiului.

Orașul Ungheni va avea pompieri voluntari după modelul Poloniei. Reprezentanți ai primăriei și ai Direcției Situații Excepționale Ungheni au mers în această săptămână la unitățile de pompieri voluntari din Polonia pentru a prelua bunele practici ca să le implementeze la noi. Polonia are o experiență de aproximativ 100 de ani în domeniu. A fost semnat deja un memorandum de colaborare privind implementarea conceputului de pompieri voluntari la Ungheni după modelul polonez, primele acțiuni vor fi implementate în luna august.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG