Linkuri accesibilitate

Marele conducător ne-a lăsat…


Cum poţi să fii făuritor de ţară numai o vreme?

A fost odată ca niciodată un mare conducător moldovean, un om care a pus umărul la făurirea tînărului stat moldovenesc. Conducătorul acela nu era preşedinte, dar avea o funcţie importantă şi era foarte influent. Şi muncea conducătorul acela cu acribie, şi era foarte vizibil, şi acorda interviuri presei, şi era implicat în tot felul de negocieri cu ţările străine. Şi ne îndemna guvernantul acela să nu fim pasivi, să făurim şi noi, simplii muritori, ţara noastră minunată…

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00
Link direct

Mărturisesc că eram impresionat de energia debordantă a acestui conducător. Cum de reuşeşte să facă atîtea? Nu aveam un răspuns.

Cu timpul, traseul politic al marelui conducător s-a complicat niţel. El nu mai era mare, ci un reprezentant al unui partid de opoziţie. Chiar şi aşa însă politicianul cu pricina era foarte activ, mergea în provincie să stea la sfat cu poporul, participa la tot felul de emisiuni, era foarte vizibil. Şi mereu părea preocupat de binele Patriei.

La un moment dat, conducătorul a dispărut din peisaj. I-am remarcat dispariţia, căci îl ştiam un om foarte activ, îl vedeam sau auzeam mai mereu. Au trecut cîteva luni, apoi cîţiva ani, dar politicianul nu reapărea. M-a încolţit chiar o frică mare: nu cumva murise?

Apoi am aflat, cu mare nedumerire, că omul a plecat din Moldova, a plecat altundeva. O fi obosit să primenească Patria care nu mai voia să se schimbe? Avusese o dezamăgire? Nu ştiu. Dar m-a pătruns o mare tristeţe. Era o chestie ciudată şi jenantă deopotrivă. Aveam impresia că acel politician îşi ia meseria în serios, că el va rămîne aici să lupte pentru binele ţării toată viaţa. Or el a plecat şi mi-a zdruncinat încrederea că era un om serios. Nici nu mai ştiu ce să cred acum despre eforturile lui de altădată? Cum poţi să fii făuritor de ţară numai o vreme? Făuritorii de ţară au grijă mereu de Patrie, nu-i aşa?

XS
SM
MD
LG