Linkuri accesibilitate

SRI: România este atacată cibernetic de alte state


O declarație a lui Florin Cosmosiu, șeful Centrului Cyberint din Serviciul Român de Informații.

Șeful Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații Florin Cosmoiu a spus vineri ca România este atacată cibernetic de alte state, pentru că este membră UE și NATO, și ținta acestor atacuri săntinformațiile strategice și infrastructurile critice, relatează agenția Mediafax.

Cosmoiu a spus, cităm după Mediafax: „în acest domeniu, pericolele cu care ne confruntîm în fiecare zi sunt din multe părtț. Sînt atacuri sponsorizate de state care tintesc, să zicem, instituții strategice ale unei țări, infrastructuri critice. Aceste atacuri au loc în fiecare țară, și în România. Sîntem o țintî a atacurilor sponsorizate statal pentru ca noi suntem membri NATO, UE. și unele state care sunt angajate în astfel de atacuri ne tintesc și pe noi. Ei vor sa fure informații strategice din România și de asemenea țintesc infrastructurile noastre critice”.

Șeful Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații a făcut aceste afirmații la o conferință de presă pe tema evaluării amenințărilor împotriva UE și a NATO, organizată de Institutul Aspen.

XS
SM
MD
LG