Linkuri accesibilitate

Au găsit parcă generatorul de putoare. Ce urmează?


…mirosul urît vine tot de la staţia de epurare. Bună treabă! Demnă de un roman poliţist.

Au găsit parcă generatorul de putoare. Ce urmează?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:08 0:00
Link direct

Sincer să fiu, m-a mirat rapiditatea cu care a fost găsit generatorul de miros pestilenţial ce învăluie o jumătate de capitală. Ministrul mediului a spus că o întreprindere îşi aducea deşeurile la staţia de epurare şi că anume aceste deşeuri ne-au tot otrăvit luni de zile.

Curioasă e povestea asta, stimaţi ascultători. Mai întîi, pînă la găselniţa primarului cu geotuburile, toată lumea ştia că duhoarea vine de la staţia de epurare. Şi cînd mirosul a revenit, lumea la fel credea. Numai că atunci edilii au declarat că altceva generează mirosul urît, că e o întreprindere de mezeluri sau de votcă. Acum aflăm că e într-adevăr o altă întreprindere, doar că ea tot la staţia de epurare îşi lăsa deşeurile. În concluzie, mirosul urît vine tot de la staţia de epurare. Bună treabă! Demnă de un roman poliţist.

Înainte de a ne întreba ce va urma, să constatăm un fapt bizar. Întreprinderea cu pricina putea să-şi aducă deşeurile la staţia de epurare fără acordul şefilor de la staţie? Eu zic că nu. Nu cred că deşeurile alea erau aduse pe furiş. Prin urmare, iese că cei de la staţia de epurare au contribuit la proliferarea putorii. Ei ştiau bine cum stau lucrurile şi tăceau în timp ce toată lumea se întreba ce provenienţă are mirosul insuportabil.

În final, ar trebui să ne întrebăm ce va urma. Cum va fi pedepsită întreprinderea sus-pomenită? Unde vor fi depozitate în continuare deşeurile acesteia? Ce se va întîmpla? Asta nimeni nu poate să prezică. Trăim în RM, iar aici orice e posibil.

XS
SM
MD
LG