Linkuri accesibilitate

Alungă microfonul bădărănos!


Cum de e posibil ca atîţia trecători să accepte bădărănia care le iese în faţă...

La o televiziune care are mereu grija poporului, există o emisiune în care reprezentanţii poporului sînt mai mereu luaţi în derîdere, ridiculizaţi şi ofensaţi. E o emisiune matinală cu un individ băşcălios care dis-de-dimineaţă începe a vîna victime pe stradă. El opreşte trecătorii şi începe a le pune întrebări prosteşti, bunăoară „Ce parte a corpului tău îţi place cel mai mult?”, îi ia la mişto, le spune glumiţe stupide, îi ia în zeflemea. Odată individul băşcălios a ţopăit în jurul unor oameni care se bronzau pe plajă, intimidîndu-i vizibil. Un coleg de-al acestui ziarist rîde în hohote între timp în studio de naivitatea cetăţenilor care acceptă să fie batjocoriţi.

Mă întreb deseori cum de e posibil ca atîţia trecători să accepte această bădărănie care le iese în faţă. De ce stau timoraţi şi jenaţi în faţa camerei de televiziune şi suportă bătaia de joc? O explicaţie ar fi respectul pe care îl au pentru omul cu microfon, un respect care le anihilează orice ripostă. E adevărat şi faptul că sînt mulţi oameni naivi care nici nu-şi dau seama că sînt batjocoriţi.

Această bădărănie televizată urmăreşte creşterea ratingului, vrea să ne aducă pe toţi în faţa ecranelor. Televiziunea care are mereu grija poporului şi luptă cu regimul oligarhic pur şi simplu extinde fără nici o jenă divertismentul pînă la batjocura crasă şi ofensă.

Îmi pare rău că nu-mi iese şi mie în faţă. Eu ştiu bine ce ar trebui să-i spun. Cred că după remarca mea, ar fi nevoie de o pauză salvatoare în emisiune. Pînă atunci vă îndemn pe toţi: Alungaţi fără nici o ezitare microfonul bădărănos!

XS
SM
MD
LG