Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupțe.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

„O investigație semnată de Natalia Porubin și Elena Moldoveanu arată că aproape șase hectare din parcurile municipiului Bălți au ajuns, fără licitații publice, în proprietatea unor patroni de cafenele, baruri și restaurante. Inițial, aceștia au pus stăpânire pe chioșcurile din zonă, pe care le-au luat în arendă, iar apoi autoritățile au fost generoase și le-au mai dat câte o bucată de parc de pomană. Astfel, micile tonete, unde cândva se vindea apă și înghețată, s-au transformat în săli unde se joacă nunți și cumetrii, se consumă alcool și se fumează. Din toată „afacerea” primăria se alege cu doar câteva mii de lei pe lună, pentru arendă.

În următoarele zile, portalul Anticoruptie.md va publica profilurile candidaților la alegerile prezidențiale. Primul este cel al liderului PSRM, Igor Dodon, și îl puteți citi la rubrica „Electorala 2016”. Bugetar de o viață, politicianul deține oficial proprietăți în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Numele său a fost vizat în contextul schemelor legate de importul, prin intermediari, a energiei electrice din Ucraina și de monopolizare a pieței de import a cărnii. De asemenea, socialistul este acuzat că și-ar tăinui anumite afaceri. Cele mai mari controverse le provoacă însă modul în care este finanțat Partidul Socialiștilor, pe care îl conduce.

Tot de pe portalul Anticoruptie.md aflați că membrii Consiliului Superior al Magistraturii urmează să examineze în ședința de marți, 17 octombrie, un proiect care prevede modificarea Legii privind organizarea judecătorească, prin divizarea Curții de Apel Chișinău în două instanțe separate: una care să se ocupe de cazurile din municipiul Chișinău și alta pentru examinarea cazurilor din raioanele din centrul Republicii Moldova. Propunerea de modificare vine la doar jumătate de an după adoptarea Legii cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești, care stabilește clar existența unei singure Curți de Apel în municipiul Chișinău. Mai multe aflați accesând Anticoruptie.md.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG