Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: „Fanatismul religios nu ajută nici unei societăți”


Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

O declarație a președintelui României în contextul examinării de către CC a unei căsătorii gay.

Președintele României, Klaus Iohannis a pledat pentru „toleranță și acceptarea minorităților” în timp ce Curtea Constituțională se pregătește să se pronunțe în cazul căsătoriei gay dintre un american și un cetățean român, încheiată în Belgia, dar nerecunoscută în România.

Într-o declarație neobișnuit de directă pentru un președinte, apreciază agenția AP, Iohannis a mai spus că „fanatismul religios nu ajută nici unei societăți” și a reamintit că el insuși știe ce înseamnă să fi minoritar, ca germman și luteran. Klaus Iohannis a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții presei străine, prezenți în România.

Biserica ortodoxă se opune categoric căsătoriilor între persoanele de același sex. Mai mult, cotidianul România Liberă relata miercuri că se pregătește și organizarea unui referendum pentru modificarea definiției familiei în Constituție. Inițiativa aparține așa-numitei „Coaliții pentru Familie” iar reprezentantul acesteia, Bogdan Stanciu, a declarat „României Libere” că speră ca inițiativa care prevede ca familia să fie definită prin căsătoria dintre soț și soție să fie preluată ca temă în campania electorală, iar referendumul să fie odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

XS
SM
MD
LG