Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: MoldNova.eu


Invitata rubricii de astăzi este Natalia Munteanu

„Pe pagina moldnova.eu găsiți o retrospectivă a celor mai răsunătoare percheziții anunțate de CNA și Procuratura Anticorupție în ultimii 4 ani. Constatăm că cele mai multe dosare de rezonanță, în care sunt implicați politicieni sau funcționari publici, se întâmplă în ani electorali. De asemenea, aflăm că majoritatea cauzelor penale pornite în acest an în urma perchezițiilor de amploare au fost expediate în judecată. În articol am publicat mai multe răspunsuri ale Procuraturii Anticorupție privind stadiul actual al dosarelor de rezonanță din ultimii ani – reținerea unor angajați ai Primăriei, perchezițiile de la Fisc, de la domiciliile unor oameni de afaceri sau la birourile unor funcționari de la mai multe posturi vamale.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

Ion Mischevca continuă combaterea mitului statalității moldovenești într-o serie de articole istorice care demonstrează că teritoriul actual al Republicii Moldova este unul românesc. „În vara anului 1848, ministerul de externe a guvernului de la Petersburg emitea o notă circulară agențiilor diplomatice rusești de peste hotare, în care se menționa că boierii moldoveni «vor să restabilească vechea lor naționalitate (…) și să constituie, sub numele de Regat Daco-Roman, un nou stat, separat și independent, la formarea căruia ar trebui să participe fraţii lor din Moldova, din Bucovina, din Transilvania şi din Basarabia»”, scrie Ion Mischevca în episodul 5 a seriei de articole întitulate „Mitul «statalității moldovenești»”.

Reporterul MoldNova a vizitat și expoziția Farmer care se organizează în această săptămână la Moldexpo. Acolo a identificat cel mai mare dovleac din țară, pe care l-a adus un fermier din raionul Criuleni. Acesta cântărește 285 de kilograme. Fermierul ne-a destăinuit că dovleacul e comestibil, dar că îl va tăia la finalul expoziției, deoarece e greu de dus acasă.

Reacții la campania electorală pentru alegerile prezidențiale vin și de la sudul țării, din Găgăuzia. Astfel, ni s-a părut interesant faptul că bașcanul regiunii, Irina Vlah, ar fi declarat observatorilor OSCE că autoritățile din autonomie vor asigura condiții egale pentru toți candidații, în timp ce apropiații acesteia au asigurat că socialistul Igor Dodon va fi susținut masiv.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG