Linkuri accesibilitate

Sorenela Reniță: „Miza acestor alegeri este foarte-foarte mare”


Cum se votează la București în alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00
Link direct

Pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, în România au fost deschise 11 de secții de votare, la care cetățenii Republicii Moldova își pot exercita dreptul la vot. Tinerii trebuie să iasă la vot, pentru că nu le place să fie ignoraţi de politicieni, spune Sorenela Reniță, care își face studiile la București.

Sorenela Reniță: „Miza acestor alegeri este foarte-foarte mare. Motivaţiile tinerilor de a se prezenta la vot sunt multiple, dar una cred că ar trebui să fie comună, şi anume cum ne imaginăm potenţialele cursuri ale Republicii Moldova: înspre Est sau înspre Vest, în cazul în care unul sau celălalt dintre candidaţi câştigă. Momentan, situaţia la Bucureşti nu este prea roz în ceea ce priveşte prezenţa la vot. Sper că este doar lenea de dimineaţă pentru că absenteismul nu este sănătos pentru societate niciodată. Şi, mai ales, în contextul în care situaţia politică este una fragilă. Şi este important să ne exercităm dreptul de vot acum.”

Europa Liberă: S-ai făcut auzite voci chiar din partea politicienilor, care aduceau critici la adresa tinerilor care îşi fac studiile în România, regretând faptul că mulţi dintre ei nu mai revin în Republica Moldova. Ce planuri de viitor aveţi voi?

Sorenela Reniță: „Cred că în funcție şi de cine va ieşi mai departe preşedinte se vor deschide şi mai multe drumuri. Pentru că da, nu trebuie să punem toată această responsabilitate pe umerii preşedintelui, dar, într-un fel, el va direcţiona, va oferi un drum definit, clar al ţării mai departe.”

XS
SM
MD
LG