Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta Basarabiei


Invitatul de astăzi este Dorin Dușceac

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

„În ediția din luna octombrie a ziarului migranților moldoveni "Gazeta Basarabiei", cititorii stabiliți cu traiul în afara Republicii Moldova au găsit o informație vastă referitor la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Astfel, ediția conține lista tuturor secțiilor de vot din diasporă, o prezentare succintă a tuturor candidaților înscriși în cursa pentru fotoliul de Președinte, și cele mai importante detalii din Codul Electoral, referitor la votul în afară.

Campania „Alegători de peste hotare", desfășurată de Biroul pentru Relații cu Diaspora cu sprijinul Institutului Republican Internațional și CEC - a contribuit la o mai bună informare a cetățenilor din diasporă, referitor la modul de participare la scrutin. Șefa BRD, Olga Coptu, a remarcat: "Am obţinut pentru diasporă, inclusiv datorită comunicării permanente cu colegii de la CEC, permiterea votării în baza paşaportului expirat. Dar mai avem încă de lucru. Împre- ună cu partenerii programului am convenit asupra unor propuneri în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de exercitare a dreptului de vot pentru membrii diasporei noastre”.

În pagina șapte a Gazetei, cititorii vor găsi un excelent interviu realizat de către Ecaterina Deleu, doctorandă la Academia de Științe a Moldovei, cu scriitorul Igor Guzun, directorul Agenției „Urma ta”. Referindu-se la destinul cărților în tumultul vremurilor, scriitorul notează: „Cred că recuperarea unei cărţi sau a mai multora este ceva care trebuie să se întâmple cel puţin o dată la o generaţie. Pentru că o carte îşi poate găsi cititorii şi simpatizanţii de diferite vârste şi reeditările au aici farmecul lor”.”

XS
SM
MD
LG