Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc ședința Parlamentului.

„Oamenii de creație, de știință și de cultură își anunță sprijinul pentru candidatul comun Maia Sandu” – la o conferință de presă.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și soția sa Maria, depun jurământul pentru obținerea cetățeniei moldovenești.

Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:57 0:00
Link direct

Din actualitatea internațională:

La Berna, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu se întâlnește cu omologul său elvețian.

La Moscova, ministrul economiei Alexei Uliukaiev discută cu omologul său japonez.

Vineri, se împlinesc 36 de ani de la luarea de ostateci în ambasada americană de la Teheran, marcând începutul revoluției fundamentalistă din Iran.

Tot vineri, Rusia va marca Ziua Unității, o zi dedicată toleranței dar folosită de multe organizații radicale în scopul invers.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG