Linkuri accesibilitate

Cine ar mai trebui să voteze?


Ne interesează foarte tare să voteze studentul, deţinutul şi omul cu handicap, dar nu ne interesează să voteze omul fără adăpost.

Multă lume e preocupată acum de posibilităţile nu chiar perfecte pe care le au studenţii pentru a vota. Se discută pînă la saţietate despre unde anume ar trebui să voteze tinerii studioşi. E şi asta o încercare lăudabilă de a lupta cu absenteismul. Tinerii ar trebui să voteze, nu?

Cine ar mai trebui să voteze?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

S-au auzit voci interesate de felul în care votează oamenii din penitenciare. Au fost şi reportaje despre votarea deţinuţilor. S-a discutat despre dreptul la vot al oamenilor cu dizabilităţi. Şi asta e un lucru bun, necesar. Căci există probleme legate de votarea oamenilor cu handicap.

Ei bine, dar există măcar o persoană interesată ca şi oamenii străzii să voteze? Eu unul nu am auzit ca cineva să-şi exprime îngrijorarea în legătură cu absenţa de la secţiile de votare a oamenilor vagabonzi.

Da, ştiu că aceştia nu au un domiciliu şi nici buletine de identitate. Dar ei sînt concetăţenii noştri şi, în definitiv, au acelaşi drept de a-şi alege şeful statului. Şi apoi li s-ar putea face, la rigoare, nişte buletine de identitate provizorii. Da, ştiu că există părerea că „boschetarii” sînt în afara societăţii şi că pe ei nu-i interesează viaţa socială. Dar asta ar putea să fie un stereotip. Eu însumi am vorbit cu cîţiva oameni ai străzii care comentau însufleţiţi transformările din arena politică. E foarte posibil să nu fie chiar rupţi de societate aceşti oameni. Şi chiar dacă ar fi, noi de ce nu i-am integra în viaţa noastră socio-politică?

Eu doar constat un fapt. Ne interesează foarte tare să voteze studentul, deţinutul şi omul cu handicap. Şi nu ne interesează să voteze omul fără adăpost. E niţel ciudată situaţia asta, în opinia mea.

XS
SM
MD
LG