Linkuri accesibilitate

Un diplomat român se află la spital în stare gravă...


©Shutterstock
©Shutterstock

... după ce a fost lovit cu mașina de un polițist pe o trecere de pietoni la Bălți.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:57 0:00
Link direct

Polițistul moldovean a fugit de la locul accidentului și a încercat să mituiască pe altcineva ca să-și asume vina în locul său. Procuratura Generală spune că a preluat de la poliție investigarea cazului, pentru a asigura o anchetă obiectivă.

Ofițerul, care activează în cadrul Inspectoratului de poliție Fălești, a fost reținut pentru 72 de ore și este urmărit penal pentru comiterea unui accident rutier şi pentru părăsirea locului accidentului, spune procurorul Municipiului Bălți, Viorel Tureac.

Polițistul a ajuns pe mâna oamenilor legii a doua zi după producerea accidentului, pe 3 noiembrie, precizează Viorel Tureac, care mai spune că inițial, acesta ar fi încercat să scape de pedeapsă, rugând pe altcineva să-și asume vina:

„Am ajuns la concluzia că nu persoana care se dădea a fi șofer a fost în momentul comiterii accidentului la volan. Pe urmă a recunoscut, noi am intervenit, am stabilit locul aflării polițistului și l-am adus la poliție. A fost interogat, a recunoscut, urmează să dăm apreciere declarațiilor lui în cumul cu alte probe.”

Procurorul Viorel Tureac mai spune că anchetatorii au reușit să discute şi cu victima, Mihai Baciu, de la Consulatului General al României de la Bălți, care a fost spitalizat în stare gravă:

„Ne-am deplasat la spital și am discutat cu dumnealui, în măsura în care a fost posibil. Dumnealui ne-a dat detalii. În primul rând, ce ne interesa, că dumnealui a numit locul unde s-a comis fapta. Ne-a spus că a trecut la trecerea de pietoni, asta cel mai tare ne interesa, fiindcă de la trecerea de pietoni a fost aruncat la o distanță de câțiva metri și apărea întrebarea unde a fost locul tamponării.”

Infracţiunile care i se impută poliţistului sunt sancţionate de Codul Penal cu până la 7 ani privaţiune de libertate. Ancheta continuă, dar a fost retrasă din gestiunea poliției, ne-a spus procurorul Tureac, pentru a se evita o cercetare neobiectivă, dat fiind faptul că bănuitul este un poliţist.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

Previous Next

XS
SM
MD
LG