Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cuvântul” din Rezina


Invitatul de astăzi este Tudor Iașcenco.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

„Numărul de astăzi a ziarului „Cuvântul” se deosebește de celelalte ediții prin faptul că oferă mai mult spațiu subiectelor electorale. Avem investigații, opinii și articole de analiză, scopul cărora este să-i ajute pe alegători să facă o alegere conștientă duminică, 13 noiembrie.

Orașul și raionul Rezina se confruntă cu o problemă serioasă de câteva decenii, și anume lipsa unui drum de ocolire a centrului raional și a satului Ciorna, ce sunt tranzitate de un flux mare de camioane ce duc la degradarea drumului. Toate guvernările din 1990 și până în prezent au promis să construiască drumul de ocolire, început încă în anii '80. Din păcate, nu s-a mers prea departe de promisiuni.

Avem și un articol despre calitatea apei pe care o consumăm la Rezina, Telenești și Orhei. Materialul este bazat pe un studiu efectuat de experții în domeniu, cu sprijinul Fundației Est-Europene.

La Telenești a avut loc o masă rotundă dedicată aniversării de 55 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihail Sadoveanu.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG