Linkuri accesibilitate

Victor Catan: „Este o răzbunare nu numai faţă de slujitorii bisericii care sunt neutri faţă de politică, dar şi un act de intimidare a credincioşilor”


Biserica Sfântul Dumitru din capitală a fost vandalizată în această noapte. Anunțul a fost făcut public pe pagina oficială a lăcașului sfânt. Cei care au aruncat cu pietre în geamul bisericii au avut drept scop, probabil, intimidarea părintelui Pavel Borșevschi, parohul bisericii, pentru faptul ca a acordat un interviu despre păcatul ierarhilor și al preoților care se implică în politică. Informația a fost confirmată de fostul ministru de Interne Victor Catan care era printre enoriași.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00
Link direct

Victor Catan: „Am fost neplăcut surprinşi de faptul că biserica noastră, Sfântul Dumitru, marele mucenic Dimitrie, a fost vandalizată de nişte indivizi necunoscuţi, care au bombardat cu mai multe pietre clădirea şi au stricat ferestrele, respectiv, au deteriorat pereţii. Adică, este un act bine regizat, de altfel, şi parohul bisericii, părintele Pavel, a fost ameninţat printr-un mesaj, tot astăzi dimineaţă. Părintele Pavel, anterior, s-a pronunţat, împreună cu alţi slujitori, că biserica trebuie să nu fie implicată în politică.”

Europa Liberă: Vă întreb ca pe fost ministru de interne, ce trebuie să facă poliţia, organele de menţinere a ordinii publice ce trebuie să întreprindă?

Victor Catan
Victor Catan

Victor Catan: „Noi am apelat la poliţie. Poliţia a venit, a cercetat la faţa locului, au stabilit stricăciunile care au fost făcute, pietrele care au fost aruncate. Urmează de acum să se stabilească. De altfel, mesajul este în telefon, este stabilit şi numărul de telefon de la care a fost trimis. Trebuie să identifice răufăcătorii şi să-i tragă la răspundere penală.”

XS
SM
MD
LG