Linkuri accesibilitate

Parfum sau căști?


Două terori pîndesc în spații închise; una în lift, a doua în metrou, tren sau avion.

Între terorile cotidiene ale vieții urbane moderne, două pîndesc în spații închise. Una în lift, a doua în metrou, tren sau avion.

Prima are de obicei dimineața și vine însoțită de grație. Ușa liftului se deschide și face loc unei distinse doamen șsau domnișoare care iubește parfumul. Prea puțin spus. îl adoră și uită să se oprească. Un val de parfum umple liftul și înmoaie picioarele ostatecilor. Cînd ușile se deschis, victimele se prăvălesc amețite și caută repede o fereastră.

A doua teroare pornește odată cu apariția unui purtător de căști în tren, metru sau avion. De obicei, e vorba de un bărbat tînăr care nu asculta niciodată Bach. Din căști răzbate ritmic un fierestrău de frecență înaltă care taie felii creierul vecinilor. Omul e cufundat în muzică și a decis că ceilalți trebuie să se bucure la rîndul lor de surplusul cae străbate prin căști. Cînd ședința de terapie se termină, majoritatea vecinilor pleacă la treburi cu zumzăitul în cap. Defecțiunea durează pînă a doua zi sau e înlocuită la întîlnirea cu următorul purtător de căști.

Aveți de ales. Dimineața cînd ieșiți pe ușă trebuie să cîntăriți bine. Astăzi ce îndur mai ușor: parfum sau căști?

Previous Next

XS
SM
MD
LG