Linkuri accesibilitate

Maia Sandu a depus o contestație la CEC


Maia Sandu, în ziua alegerilor din 13 noiembrie
Maia Sandu, în ziua alegerilor din 13 noiembrie

Lidera PAS spune că va continua să conteste „voturile obținute prin fraudă” și respinge implicarea în organizarea protestelor.

Lidera PAS și fostă candidată în alegerile prezidențiale, Maia Sandu a depus la Comisia Electorală Centrală o contestație „generală” privind neregulile semnalate în al doilea tur de scrutin al prezidențialelor. Potrivit agenției IPN, echipa PAS, a precizat că la birourile electorale din diasporă au fost depuse, chiar duminică 13 noiembrie, peste 3000 de contestații ale cetăţenilor care nu au putut să voteze. Totodată, PAS a facilitat depunerea la CEC a alte peste 200 de contestații ale cetăţenilor din diasporă care nu au putut vota dar nici nu au putut depune contestații în ziua alegerilor.

Lidera PAS, Maia Sandu a dat joi publicității o declarație în care reafirmă că va continua să conteste „voturile obținute prin fraudă” în alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, dar respinge orice implicare în organizarea protestelor care au urmat scrutinului de duminică. „Așteptăm răspunsul la contestarea de către noi a rezultatelor alegerilor, după care vom veni cu planuri concrete pentru viitor”, se mai arată declarația PAS.

Maia Sandu continuă să susțină că victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidențiale este rezultatul eforturilor omului de afaceri Vlad Plahotniuc care vrea „să se mențină la putere și să îndepărteze ziua atragerii lui la răspundere”.

Lidera PAS Maia Sandu a pierdut alegerile prezidenţiale la o diferență de aproximativ 73 de mii de voturi de contracandidatul ei, liderul socialiştilor Igor Dodon.

XS
SM
MD
LG