Linkuri accesibilitate

Conducătorii şi umflarea impozitelor


Impozitele pentru „bunurile imobiliare cu altă destinaţie decît cea locativă sau agricolă” vor crește de patru ori.

O ştire care a venit ca un obuz fioros în toiul discuţiilor şi polemicilor post-electorale. Guvernul a aprobat proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul 2017 care prevede nişte impozite mai mari. Vor creşte substanţial, de patru ori, impozitele pentru „bunurile imobiliare cu altă destinaţie decît cea locativă sau agricolă”. A fost anulat şi dreptul contribuabililor de a beneficia de o reducere cu 15% a impozitului pe imobil în cazul achitării pînă la 30 iunie. A fost reducerea şi nu mai este, stimaţi ascultători. Mai există şi alte propuneri ce urmăresc majorări de impozite. Unele vor fi realizate cu timpul. Că lucrurile în ţară sînt nasoale.

Conducătorii şi umflarea impozitelor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Impozitele trebuie să existe, fireşte. Ele pot şi să se mărească. Dar ele trebuie să fie rezonabile, nu sufocante pentru cetăţeni. Iar dacă prin aceste majorări de impozite se urmăreşte recuperarea sumelor ciordite din bănci, discuţia devine foarte complicată. Cei care au scos banii din bănci nu au fost încă toţi pedepsiţi, iar cetăţenii trebuie să plătească impozite majorate? Frumoasă poveste de succes!

Am remarcat şi o propunere bizară care m-a descumpănit de-a binelea. Cineva foarte grijuliu vrea să ne aplice amenzi de 100.000 de lei în cazul în care nu ne evaluăm imobilele o dată la trei ani. Asta chiar mi se pare o lipsă de bun-simţ. Cum vine asta, stimaţi conducători: trebuie toată viaţa să ne evaluăm apartamentele? Şi dacă uităm s-o facem o singură dată trebuie să rămînem fără mijloace pentru viaţă? Dar de ce să nu se ocupe de aceste evaluări agenţiile din domeniu? De ce trebuie omul mereu să alerge pe la aceste agenţii? Sper foarte mult ca această propunere să nu fie pusă în practică. Dar aici, în acest spaţiu al tranziţiei veşnice, nu poţi fi sigur de nimic.

XS
SM
MD
LG