Linkuri accesibilitate

Porcul lui Mihai Ghimpu prinde a zbura


Porcul lui Mihai Ghimpu a prins a zbura (VIDEO SATIRIC, data primei publicări - 22.11.2016)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:00 0:00

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, spune acum că alegerile prezidențiale directe au fost o “capcană a Kremlinului” despre care a avertizat din timp, dar nimeni nu l-a ascultat. N-a ascultat nici măcar Ghimpu, intrând chiar el în cursa prezidențială și, o dată devenit candidat, a prezis înfrângerea candidatului Kremlinului. Testul cu Politigraful arată că Mihai Ghimpu și-a făcut-o cu gura proprie, iar după alegeri înflorește realitatea pentru a-și justifica scorul mic.

Într-o analiză post electorală pe Facebook, Ghimpu a scris că nu doar alegerile prezidențiale directe au fost „o capcană a Kremlinului”. Ar fi fost o capcană a Kremlinului și alegerile parlamentare anticipate, dacă aveau loc. Parlamentarele anticipate, scrie Ghimpu, au fost blocate de liberalii lui iarna trecută, când și-au dat votul pentru Guvernul Filip și au “oprit invazia lăcustelor roșii”.

„Vă amintiți de 20 ianuarie ziua când (…) m-au bătut pentru că le-am luat din palmă alegerile anticipate care era clar că le câștigau ei și nu Platforma, așa cum au câștigat astăzi funcția de Președinte?”, și-a întrebat Ghimpu fanii și rivalii pe Facebook.

Dar „după înfrângerea suferită în ianuarie a anului curent, în lupta cu liberalii, cu mine, dacă doriți”, scrie Ghimpu, Kremlinul și-a luat revanșa la prezidențiale.

„Eu și colegii mei de partid, a scris liderul liberal în postarea sa de pe Facebook, am vorbit îndeajuns cine poate veni la putere, în caz de alegeri anticipate și cine poate ajunge Președinte în cazul alegerilor directe, dar n-am fost auziți nici în primul caz, nici în al doilea”.

Dar nici Mihai Ghimpu n-a ascultat de propriul avertisment. A candidat și el la prezidențiale, a fost chiar primul candidat în buletinul de vot (după retragerea lui Marian Lupu) și a rămas în cursă până la urmă, nu s-a retras în sprijinul „candidatului comun” al dreptei. Ghimpu a prezis înfrângerea „Kremlinului”, spunând că Igor Dodon „va ajunge președinte când va zbura porcul”.

Testul cu Politigraful arată că Mihai Ghimpu și-a făcut-o cu gura proprie, iar acum înflorește realitatea pentru a-și justifica înfrângerea în alegerile prezidențiale, în care a obținut numai 1,8% din voturi.

Editor: Mircea Țicudean

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG