Linkuri accesibilitate

Despre mâncarea din şcoli şi grădiniţe


Dacă nici sănătatea copiilor nu-i mai opreşte pe aceşti făcători de mişmaşuri, lucrurile sunt triste de-a binelea.

Despre mâncarea din şcoli şi grădiniţe
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct

CNA şi Procuratura Anticorupţie au reţinut 16 persoane bănuite de a fi trucat licitaţiile pentru mâncarea din şcolile şi grădiniţele capitalei şi de a fi furnizat alimente alterate grădiniţelor, mituind funcţionarii ca să închidă ochii la neajunsuri. Am ascultat cu greaţă şi discuţiile interceptate şi difuzate de mass-media ale unor cinovnici responsabili de hrana copiilor din grădiniţe şi şcoli. Şi trebuie să vă spun că m-a şocat limbajul licenţios al acestor funcţionari. De fapt, la ce să te mai poţi aştepta de la nişte indivizi rapaci, care înjură ca la uşa cortului? Şi cum de anume asemenea oameni „au grijă” de mâncarea copiilor? E o întrebare retorică în Republica Moldova.

Acum cîţiva ani a mai fost un scandal legat de meniul din şcoli şi grădiniţe. Atunci părinţii au fost nemulţumiţi de crenvurştii şi mezelurile omniprezente în hrana copiilor. Acum însă lucrurile par mult mai grave. E vorba de mâncare alterată care poate să le provoace copiilor cu timpul o mie şi o sută de probleme.

Impresia mea e că avem de-a face cu o boală cronică. Sistemul acesta vicios de achiziţie a alimentelor nu s-a constituit ieri sau alaltăieri. Mă tem că e o poveste care începe în zorii tranziţiei. Vasăzică, îţi duci copilul la grădiniţă şi habar nu ai ce poate să ingurgiteze acesta acolo. Dacă nici sănătatea copiilor nu-i mai opreşte pe aceşti făcători de mişmaşuri, lucrurile sunt triste de-a binelea. Reperele morale, corectitudinea, frica de Dumnezeu, toate au fost eclipsate de setea de a face bani. De a face bani cu toptanul!

XS
SM
MD
LG