Linkuri accesibilitate

Igor Dodon critică tergiversarea validării sale ca președinte al Moldovei


Igor Dodon

Președintele ales, Igor Dodon, și-a exprimat nemulțumirea că validarea victoriei sale de către Curtea Constituțională este tergiversată din cauza contestării rezultatelor în justiție.

Vorbind la o conferință de presă, Dodon a spus că de vină ar fi oponenta sa Maia Sandu și aliatul acesteia, Andrei Năstase. Dar contestațiile Maiei Sandu au fost respinse deja de Curtea Supremă iar procesul în instanțele de drept comun s-a încheiat.

Singurul proces care mai continuă este cel inițiat de alegători din diaspora, care spun că nu au putut vota în turul doi de scrutin de pe 13 noiembrie pentru că la ambasade s-au terminat buletinele de vot.

La conferința de presă, Dodon a mai spus că tergiversarea convine guvernării, care ar vrea să adopte rapid, până la instalarea sa, reforme nepopulare ca majorarea vârstei de pensionare sau măsuri neagreate de el ca deschiderea unui oficiu NATO la Chișinău.

Vezi comentarii (3)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG