Linkuri accesibilitate

Dhafer Youssef, Diwan Of Beauty & Odd


Conținutul e variabil, și întotdeauna conform contextului în care e pusă muzica.

Dhafer Youssef, Diwan Of Beauty & Odd
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:08:56 0:00

Cântărețul și instrumentistul tunisian Dhafer Youssef a spus cândva că „nu există protototip pentru frumusețe”, și această propoziție dezarmantă e suficientă pentru defini, și pentru a descrie noul său album „Diwan Of Beauty & Odd”, se spune în prezentarea acestui album lansat de casa de discuri Okeh Records.

Nu știu cine a scris această prezentare, dar e atît de lămuritoare și de exactă, încît cu greu ar mai putea adăuga cineva ceva pentru a face lucrurile mai clare în ce-l privește pe acest extraordinar muzician și noul său album.

Spre deosebire de majoritatea celorlalți muzicieni, care sînt deseori tentați să-și adapteze creațiile la schimbările pe care le aduc timpurile, ne mai spune prezentarea de la Okeh Records, limbajul artistic al lui Dhafer Youssef e în mod constant același, ca formă.

Dar conținutul e variabil, și întotdeauna conform contextului în care e pusă muzica.

Concluzia cronicarului dela Okeh Record este că dacă ar fi fost lansat cinci ani mai devreme, e posibil ca același album să fi avut un efect complet diferit de acela pe care îl simte ascultătorul de astăzi al acestei muzici, astăzi când - mai spune cronicarul - frumusețea, speranța și optimismul par să se estompeze și mai mult din viața noastră de zi cu zi.

Nu știu dacă muzica asta ar fi avut un efect diferit asupra mea acum cinci ani, dar nu pot să nu-i dau dreptate acestui om în ce privește frumusețea, speranța și optimismul.

Noi ascultăm acum piesa „Al-Akhtal Rhapsody, Partea a III-a”, cu precizarea că în varianta pentru internet a acestui articol ea va fi urmată de „Fly Shadow Fly”, care deschide albumul „Diwan Of Beauty& Odd”,lansat de Dhafer Youssef în august 2016.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la EuropaLiberă.org

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG