Linkuri accesibilitate

2017 a sosit deja în Orientul Îndepărtat, Noua Zeelandă, cîteva insule din Pacific și Australia


... unde a fost întâmpinat cu focuri de artificii și petreceri.

Spectacole pirotehnice de proporții au avut loc la Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, și în orașul Anadir din Orientul Îndepărtat.

Statele insulare Samoa, Fiji, Vanuatu, și Noua Caledonie, care e teritoriu francez, au intrat și ele în noul an.

Un milion de oameni au celebrat sosirea lui 2017 în capitala Australiei Sydney, cu un spectacol de focuri de artificii care a început înainte de miezul nopții cu un omagiu adus cântărețului american Prince, care a încetat din viață în aprilie, și altor mari muzicieni care au plecat dintre noi în anul care se termină.

Organizatorii celebrărilor de la Sydney promiseseră cel mai măreț spectacol pirotehnic al lor din toate timpurile, cu mai mult de 100.000 de focuri de artificii aprinse în cel mai faimos spectacol de Anul Nou din lume.

Poliția a luat măsuri sporite de securitate, între altele blocînd cu autobuze căile de acces spre zonele pietonale, pentru a preveni atacuri teroriste de genul celui petrecut acum două săptămâni la un tîrg de Crăciun din Berlin, și în vară la Nisa, în Franța.

La Kuala Lumpur, în Malaezia, principala celebrare a Anului Nou are loc în Piața Merdeka cu dansuri și cântece tradiționale și focuri de artificii lansate din Turnurile Gemene Petronas, cele mai înalte clădiri din lume. (LȘ)

XS
SM
MD
LG