Linkuri accesibilitate

Trei senatori americani promit în Georgia sancțiuni mai dure împotriva Rusiei (Video)


Trei senatori americani aflați în vizită în Georgia au declarat că vor cere Congresului Statelor Unite să adopte sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, relatează Serviciul georgian al postului Radio Europa Liberă.

Sosit în Georgia, trioul senatorilor americani promite sancțiuni mai severe împotriva Rusiei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00

Senatorii Lindsey Graham (republican din Carolina de Sud) a spus după sosirea la Tbilisi în 1 ianuarie că speră ca anul 2017 să fie unul al ofensivei, pentru că „a sosit timpul să i se răspundă lui Putin”.

„E timpul pentru noi sancțiuni care să[-l] lovească [pe Putin], individual, [cît] și sectoarele energetic și bancar [ale Rusiei], a spus Graham.

Graham face o vizită de două zile în Georgia, țară aspirantă la intrarea în NATO, împreună cu senatorul John McCain (republican din Arizona) și cu Amy Klobuchar (democrată din Minnesota).

„Le vom cere ferm colegilor noștri să punăă în aplicare sancțiuni mai eficiente împotriva Rusiei, din cauza atacului cibernetic al rușilor împotriva Statelor Unite; e foarte clar, dovezile sânt evidente că Rusia a fost [cea care a spart conturile de e-mail ale Comitetului Național Democrat].

Senatorii au făcut o vizită la Hurvaleti, o zonă de frontieră în apropiere de o porțiune de teritoriul gerogian disputată din Osetia de sud, ocupată de forțele rusești după scurtul război din 2008.

„Sînt vremuri dificile și provocatoare, și vom face tot ce putem ca să sprijinim intependența totală, libertatea și integritatea teritorială a Georgiei”, a mai spus senatorul McCain.

În 2 ianuarie, cei trei senatori americani vor avea convorbiri cu premierul georgian Giorgi Kvirikașvili și cu președintele Giorgi Margvelașvili, și vor vizita centrul de instrucție NATO de la Krtsanisi.

Lindsey Graham a afirmat că la întoarcerea lor acasă, cei trei senatori îi vor pune la curent pe colegii lor din Congres cu privire la ce face Rusia în regiunea baltică și în Ucraina. (LȘ)

XS
SM
MD
LG