Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticorupție.md”


Invitata emisiunii este Anastasia Nani.

„Reporterii portalului Anticoruptie.md scriu că postul de televiziune Noroc TV are, de la sfârșitul anului trecut, un nou proprietar și administrator. Compania Noroc Media SRL, cea care administrează postul de televiziune Noroc TV, dar și postul de radio Noroc FM, a ajuns în proprietatea lui Igor Matveiciuc, un tânăr de 29 de ani. Matveiciuc este consilier pe probleme generale al directorului IS Calea Ferată din Moldova, Iurie Topală.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

Anticoruptie.md mai relatează că magistraţii Curţii Supreme de Justiție au obligat un om de afaceri din Chișinău să achite nouă milioane de lei la bugetul de stat, sumă calculată în rezultatul unei estimări indirecte a veniturilor acestuia. Potrivit Inspectoratului Fiscal, în 2012, omul de afaceri a avut intrări de mijloace bănești de câteva zeci de milioane lei, în conturile bancare personale. În același timp, persoana fizică nu a prezentat documente confirmative care ar explica proveniența acestor bani. Respectiv, mijloacele financiare care au fost depuse în conturile bancare, din surse neidentificate, au fost calificate drept venit impozabil estimat.

Mai aflaţi că Ministerul Afacerilor Interne vrea să ofere apartamente la preţ redus angajaţilor Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţiilor Excepţionale, instituţie subordonată MAI. Conducerea ministerului a elaborat o hotărâre de Guvern prin care un teren din administrarea instituţiei de aproape 0,5 hectare, aflat pe strada Gheorghe Asachi 69/2, ar urma să treacă, în acte, din proprietate publică a statului în lot destinat construcției unui ansamblu rezidențial. Mai multe detalii pe Anticoruptie.md.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG