Linkuri accesibilitate

Sute de oameni au protestat duminică la Chișinău în semn de solidaritate cu Trustul Media Jurnal...(GALERIE FOTO)


... care a anunțat că este nevoit să se mute din sediul în care activează și să modifice grila de emisie.

Conducerea Jurnal Trust Media le-a spus astăzi câtorva sute de susținători adunați în semn de sprijin la redacția instituției a găsit un nou sediu temporar pentru televiziunea Jurnal TV, care este nevoită să se mute d.e la sediul actual din centrul Chișinăului și să-și reducă, de luni, programele originale. Relatează Nicu Gușan

Motivul ar fi rezilierea contractului de chirie din cauza unor datorii, au explicat într-un comunicat emis anterior proprietarii clădirii Sky Tower.

Reprezentanții trustului mediatic au negat însă că ar avea datorii și au spus că este vorba de presiuni politice.

Oamenii au venit la protest cu pancarte pe care scria „Dă un leu pentru Jurnalul tău”.

Participanții la protest au scandat „Suntem alături de Jurnal TV!” și „Bravo, Jurnal TV!”.

Reprezentanții postului de televiziune au anunțat că vor încerca să cumpere un nou sediu, care să aparțină televiziunii, banii urmând să fie colectați din donații. Jurnalistul Val Butnaru a spus în fața mulțimii că luni urmează să facă publice datele unui cont bancar, astfel ca toți cei care vor să sprijine postul de televiziune să ajute financiar.

Participanții la protest s-au deplasat după aceea la sediul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, unde au scandat „Demisia!” și „Jos călăii presei!”.

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

Previous Next

XS
SM
MD
LG