Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Vasilos.

„Centrul Național de Sănătate Publică a repartizat instituțiilor medico-sanitare publice din țară loturi de vaccinuri necesare pentru derularea campaniei de vaccinare împotriva gripei. În acest an, raionului Glodeni i-au fost repartizate 2200 de doze de vaccin antigripal.

Din cele două sere din cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură Glodeni vor fi tăiați și propuși spre comercializare 3000 de pomi de Crăciun. Înălțimea acestora va varia de la un metru pînă la șase metri.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:11 0:00
Link direct


În prezent, la evidența Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din raionul Glodeni, sunt înregistrate 70 de locuri vacante. Cele mai multe, 23 la număr, sunt funcții vacante de medici, 7 de croitori, precum și altele de inginer electronist, agronom pentru protecția plantelor, cusător etc.

Elevii Liceului Teoretic „Lev Tolstoi” din orașul Glodeni s-au clasat pe primul loc în cadrul Festivalului Republican de Creație a Copiilor și Tinerilor „Caruselul vesel”, ediția a VII-a.

În raionul Glodeni conviețuiesc 11 mii de ucrainieni, 1600 de ruși, 300 de romi, 170 de polonezi, și câteva sute de găgăuzi și bulgari. Bunăoară, 80% din populația care trăiește în localitățile Danu și Fundurii Noi o constituie ucrainienii.

În lista celor 1767 de persoane din raionul Glodeni care dețin un anumit grad de dizabilitate este și Tatiana Ojog din satul Dușmani. Involuntar, tânăra de 32 ani demonstrează celor din jur o adevărată lecție de viață. Chiar dacă este dependentă de scaunul cu rotile, Tatiana luptă pentru viață și a dat viață unui băiețel sănătos.

Vasile Ciurari din satul Hîjdieni este un tânăr împătimit de acordeon. Frecventează Școala de Arte și învață tactica de interpretare la clape doar cu auzul. Cu regret, Vasile este orb însă în suflet este un talentat om de artă. Visează la multe însă își dorește nespus de mult ca moșul cel darnic să-i aducă băiatului un acordeon. Cine știe poate visul lui Vasile va deveni realitate. Detalii despre aceste subiecte citiți în săptămânalul Câmpia Glodenilor.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG