Linkuri accesibilitate

Cum să devii latifundiar în tranziţie?


Discrepanţa dintre vorbăria conducătorilor şi viaţa simplilor muritori e evidentă.

Portalul MoldNova a publicat recent un articol foarte interesant despre averile unor conducători ai CFM. Multe detalii curioase sînt acolo care te pot lesne ului. Şefii de la CFM sînt oameni foarte prosperi, deşi salariile nu le sînt astronomice. Sînt prosperi, deşi unor angajaţi nu li se plătesc la timp lefurile. Pe mine m-a impresionat averea unui conducător. Acesta are, zice-se, 125 de terenuri, cu o suprafaţă de zeci de hectare, obţinute mai mult prin donaţie.

Cum să devii latifundiar în tranziţie?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Se discută de multă vreme că ar trebui verificat minuţios felul în care cinovnicii şi tot soiul de conducători şi-au făcut averile fabuloase, castelele faraonice, maşinile somptuoase. Aici, în RM, verificarea asta nu va fi însă serioasă multă vreme. Nu are cum să fie, de vreme ce maşinăria statală moldovenească e mai curînd un loc călduţ pentru conducători. Cum să-şi verifice maşinăria statală propriile proptele care o şi fac aşa cum este?

Nu are nevoie ea de verificări serioase. Ea mai curînd pregăteşte un proiect de amnistie fiscală care să permită legalizarea unor averi dubioase. Şi chiar dacă, pentru o vreme, acest proiect e lăsat la o parte, e vorba de o retragere strategică şi temporară. Marii conducători îl vor scoate repejor la iveală. Iar atunci cînd îşi vor promova proiectul, ei vor declara ritos că la interesele simplilor muritori se gîndesc, nu la averile adunate nu se ştie cum de unii şmecheraşi.

Din 1991 încoace, mai toţi privilegiaţii care au călărit maşinăria statală moldovenească au vorbit despre viaţa şi interesele poporului. Discrepanţa dintre vorbăria conducătorilor şi viaţa simplilor muritori e însă evidentă. Şi nu doar pentru că cineva are 125 de terenuri, iar altcineva nu poate cumpăra un singur teren din salariu.

XS
SM
MD
LG