Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Timpul


Invitata de astăzi este Lia Ciutac.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct

„În ediția de vineri, 24 februarie, jurnaliștii ziarului TIMPUL au pregătit o investigație despre afacerea ilegală cu terenuri agricole din Durleşti. În dosarul Primăria Durleşti au fost falsificate actele cadastrale ale terenurilor, iar ulterior pământurile au fost vândute la diferiţi oameni, chiar dacă acestea aparţin de 13 ani unui cetăţean.

În ediția curentă cititorii vor mai descoperi satul Ceroborta. Localitatea este situată la 13 kilometri de Capitală şi are numai 20 de locuitori. Aflaţi din ziar ce distanță parcurg doi copii din localitate ca să ajungă la școală şi care sunt ocupaţiile celor 15 oameni.

Faptul că prețul serviciilor medicale pentru persoanele neasigurate s-a majorat, nu a fost trecut cu vederea de jurnaliștii TIMPUL. În ziar găsiți un material în care s-a discutat cu mai mulți cetățeni, medici, experți despre sănătatea care devine un lux.

Un alt subiect care devine tot mai actual este siguranţa copiilor în mediul virtual. Colegii mei au discutat cu mai mulți părinți care monitorizează timpul copiilor la calculator. Mai mult ca atât, experții au venit cu sfaturi pentru cei mari despre cum putem să oferim copiilor siguranța în mediul online.

Jurnaliștii TIMPUL au pregătit un material despre chiria manualelor care este povara părinților și a elevilor, în ciuda faptului că potrivit Constituției învățământul este gratuit. Cine are de câștigat și de suferit din acești bani colectați de la părinți pentru manuale, aflați în ziarul de astăzi.

La pagina de cultură găsiţi un material despre apogeului jazzului din Basarabia.

Cititorii TMPULUI vor putea găsi și alte subiecte sau editoriale actuale, atât din domeniul politic sau economic, cât și social sau istorie.”

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG