Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc o ședință a Guvernului.

Curtea Constituțională va examina dacă judecarea cauzelor penale în baza probelor administrate în faza de urmărire penală nu constituie pentru partea vătămată o limitare a dreptului la un proces echitabil.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale lansează un proiect prin care urmărește să-și consolideze capacitățile de reglementare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul" organizează conferința „Chișinăul versus regiunile Moldovei: unde politicile se întâlnesc cu cetățenii și mediul de afaceri”.

Un grup de activiști își anunță intenția de creare a unui nou partid politic, „Voinţa Poporului”

Președintele Parlamentului Andrian Candu își încheie astăzi o vizită de lucru de trei zile în Germania.

Din agenda internațională:

Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește la Moscova cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

În capitala rusă, se mai află în vizită noul ministru de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, pentru convorbiri cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, începe și el o vizită de două zile la Moscova.

La Bruxelles, are loc summit-ul liderilor europeni, având pe agendă integrarea țărilor din Balcanii de Vest și realegerea lui Donald Tusk în calitate de președinte al Consiliului European.

La Washington, Comitetul senatorial pentru afaceri externe găzduiește audieri intitulate: „Scopurile dezinformării rusești: subminarea instituțiilor democratice și dezbinarea NATO”.

La Londra, ministrul pentru Brexit, David Davis, va vorbi în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentului britanic.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG