Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cîmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Recent zece biblioteci din raionul Glodeni, care au aplicat la serviciile moderne de bibliotecă cu genericul „Tehnologii informaționale în căutarea unei profesii” din cadrul programului Novateca au beneficiat de cîte un aparat de fotografiat, necesar pentru activitatea zilnică a bibliotecarilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00
Link direct

În grădinițele și școlile din raion a fost lansată o amplă campanie de prevenire a accidentelor la copii în cadrul căreia fiecare instituție de învățămînt va beneficia de un set de materiale informative pentru părinți, ce conțin sfaturi practice de prevenire a accidentelor casnice la copii.

Pe parcursul anului trecut, la Serviciul de Medicină Urgentă au apelat circa 13500 de persoane, iar marea lor majoritate dețineau poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Grație organizației neguvernamentale CCF Moldova Copil, comunitate, familie a fost posibilă reintegrarea a 20 de copii în 13 familii din raionul Glodeni, care anterior erau instituționalizați la școala auxiliară din Costești, raionul Rîșcani. În paralel, membrii organizației au procurat două case de locuit pentru două familii nevoiașe din satele Hîjdieni și Iabloana.

În prezent la evidența medicilor de familie din raion sunt înregistrați circa 32 de mii de cetățeni. Populația raionului Glodeni este de circa 57 mii de locuitori.

La sfârșitul lunii martie în raion va demara bilunarul de salubrizare. O atenție sporită se va acorda cimitirelor, malurilor bazinelor acvatice, fâșiilor forestiere.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG