Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Moldova, Anticoruptie.md

Invitata de astăzi este Anastasia Nani/

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

„Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova (NORLAM), care activează în țara noastră din anul 2007, se va retrage în vara acestui an. În cei zece ani de activitate, mai mulți experți norvegieni - judecători, procurori, specialiști din cadrul Poliţiei, administratori ai penitenciarelor, consilieri de probațiune şi avocaţi - au venit rând pe rând la Chișinău ca să ofere asistență autorităților locale în reformarea sectorului Justiției, să contribuie la creșterea competențelor actorilor din sistem și să pună în practică diferite proiecte ce țin de promovarea supremației legii, respectarea drepturilor omului și consolidarea statului de drept. Despre colaborarea partenerilor norvegieni cu autoritățile Republicii Moldova, rezultatele obținute, dar și despre carențele ce rămân să fie înlăturate, a vorbit Siri Fjørtoft, actuala șefă a Misiunii și expertă în domeniul sistemului penitenciar, în cadrul unui interviu acordat portalului Anticoruptie.md.

Consiliul Superior al Procurorilor a anunţat vacanţa funcţiei de procuror-şef al Procuraturii mun. Chişinău şi a lansat un apel către procurorii care intenţionează să participe la concursul pentru ocuparea acestei funcţii să depună cereri de evaluare extraordinară de către Colegiul pentru evaluarea performanţelor procurorilor. Termenul limită de depunere a cererilor a fost luni, 18 aprilie. Preşedintele CSP, Mircea Roşioru, nu crede însă că selectarea noului conducător al Procuraturii Capitalei va fi posibilă până în august. De ce? Aflaţi accesând rubrica „Ştiri”.

Tot aici aflaţi că două anchete jurnalistice publicate anul trecut în cadrul unor proiecte ale Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova sunt printre materialele nominalizate la Premiul European al Presei, ediţia 2017. Câștigătorii urmează să fie anunțați în cadrul unei ceremonii care se va desfășura joi, 20 aprilie, la Amsterdam, Olanda.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG